Spouwmuur Isolatie Materiaal

spouwmuurisolatiemateriaal.nl

Offerte

Geheel vrijblijvend


De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement

Welke soort spouwmuur isolatie materiaal is er?


Bij het isoleren van de spouwmuur kan er gekozen worden uit diverse soorten spouwmuur isolatie materiaal. Welk spouwmuur isolatie materiaal voor uw spouwmuur geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Wij bespreken hier een aantal soorten spouwmuur isolatie materiaal.

Een isolatie specialist kan bepalen welk type isolatiemateriaal het beste kan worden toegepast. Niet al het spouwmuur isolatiemateriaal is geschikt. Er is spouwmuur isolatie materiaal dat niet gebruikt kan worden bij een bepaalde steensoort. Bij een smalle spouw kan bijvoorbeeld geen dik spouwmuur isolatiemateriaal gebruikt worden.

Omdat de eigenschappen van de spouwmuur dus bepalen welke soort spouwmuur isolatiemateriaal gebruikt kan worden komt er vrijblijvend één van onze adviseurs bij u thuis geheel kosteloos en vrijblijvend een spouwonderzoek uitvoeren. Daarmee wordt bepaald óf de spouw geschikt is voor spouwmuur isolatie. Verder wordt er gekeken naar de steensoort, kwaliteit van het voegwerk e.d.


Wat zijn de eigenschappen van spouwmuur isolatie materiaal


Het is nodig om de kwaliteit en de eigenschappen van spouwmuur isolatie materiaal goed te onderzoeken. Wij hebben een aantal belangrijke kenmerken voor u benoemd:


Materiaal
Steenwol
Glaswol
Korrels
Pur
Basis materiaal
natuurlijk 
natuurlijk 
kunststof 
kunststof
HR label  
HR+    
HR+/HR++  
HR/HR+/HR++
HR++
Geluidsisolatie
☆☆☆☆ 
☆☆☆☆☆
☆☆☆
☆☆
Vochtbestrijding
☆☆☆☆
☆☆☆☆ 
☆☆☆☆
☆☆☆☆☆
Brandveiligheid
☆☆☆☆☆
☆☆☆☆☆
☆☆☆☆☆
☆☆☆
Spouwmuur 
 ja 
ja
ja
ja
Afwijkende spouw
nee
nee
ja
ja
Herstel spouwmuurisolatie
ja
nee
ja

ja                       HR label

De prestaties van spouwmuur isolatie materiaal worden gemeten met HR (hoog rendement) aanduiding. Hoe hoger het HR label des te beter de prestaties.

Geluidsisolatie

Wilt u naast warmte isolatie ook geluidsisolatie let dan op de prestaties bij de isolatievulling met betrekking tot geluidsisolatie. Als u toch spouwmuur isolatie gaat toepassen kunt u beter direct de geluidsisolatie aanpakken.

Vochtbestrijding

Al het spouwmuur isolatie materiaal is ook voorzien van een vochtscherm. Laat u informeren of het nodig is om extra ventilatie roosters te plaatsen.

Brandveiligheid

Een belangrijk punt is de brandveiligheid van het isolatie materiaal.

Water af stotend

Door de waterafstotende werking van het isolatie materiaal komt er geen vocht meer via de buitenmuur naar de binnenmuur.

Prijzen isolatiemateriaal

Spouwmuur isolatie materiaal verschilt in prijs waarbij glaswol het goedkoopste en purschuim het duurste isolatie materiaal is per m2.Offerte aanvraag